El CFP col•labora amb el projecte escolar d’emprenedoria CuEmE

Els i les alumnes de 6èA del col·legi Àngela Bransuela de Mataró van triar el Centre de Formació i Prevenció com a referent per al seu pla cooperatiu amb finalitats benèfiques

Angela_Bransuela

El passat dimarts 19 d’abril el sotsdirector del CFP, Jordi Mela, i el responsable de comunicació de la institució, Albert Clopés, van visitar l’escola Àngela Bransuela de Mataró per a conèixer el projecte CuEmE dels i les alumnes de 6èA. Aquest grup de nois i noies ha engegat una aventura en forma de cooperativa per aprendre les bases de funcionament de les entitats sense ànim de lucre. Fabricaran una sèrie d’articles que vendran posteriorment a la Fira de Mataró i donaran un 10% dels beneficis al Centre de Formació i Prevenció. La resta de diners serviran perquè puguin gaudir d’una activitat lúdica.

Un programa d’emprenedoria a les escoles

El projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) està impulsat per la Diputació de Barcelona i aquesta ja és la cinquena edició d’una iniciativa destinada a fomentar la creativitat, l’experimentació i el treball en equip entre els escolars. Són els propis alumnes els que escullen amb quina associació volen aliar-se per a portar a terme la funció social del programa. I els i les alumnes del col·legi Àngela Bransuela han triat en aquesta ocasió al Centre de Formació i Prevenció com a entitat local compromesa amb la ciutat.

Articles solidaris per a fomentar el cooperativisme i la creativitat

Durant la visita dels responsables del CFP, els nois i noies van preguntar quins són els àmbits d’acció de l’entitat, quants treballadors té o quines són les seves funcions. Van interessar-se per les diferents àrees del centre i per projectes com AlterArte, Llibre Actiu o La Klosca i van mostrar-se sorpresos davant la complexitat de gestió i organització del sector d’institucions de caire social a Catalunya.

Imagen 050

També van tenir temps de mostrar orgullosos els objectes que vendran el proper divendres 20 de maig a la fira. Amb l’ajuda de la seva tutora han establert una cooperativa anomenada ABSECOOP i han manufacturat clauers en forma de cor, àlbums de fotos, imants amb productes reciclats, diaris personals i moneders per a poder amortitzar la seva inversió empresarial.

Els dos representants del Centre de Formació i Prevenció van quedar molt satisfets de la seva visita a l’escola Àngela Bransuela i van prometre seguir amb interès aquest projecte per tal que l’experiència de formar una cooperativa i recollir-ne els seus fruits sigui un primer pas per a fomentar l’esperit emprenedor entre els nostres joves. També van destacar la importància del contacte directe entre les associacions d’interès públic amb l’escola mitjançant aquestes col·laboracions.

Deixa un comentari